Thomas Rønfeldt  |  07/03/2022

Ejer du fast ejendom i udlandet, og har du husket at indberette ejendomsskatter?

Hvis du ejer fast ejendom i udlandet, herunder også fritidshuse, som du selv benytter, skal du være opmærksom på, at der skal betales dansk ejendomsværdiskat af denne ejendom på samme måde, som var det en dansk ejendom.

 

Da beregningsgrundlaget for dansk ejendomsværdiskat er ejendomsvurderingen, skal der også fremfindes en ejendomsvurdering for den udenlandske ejendom. Det er derfor som udgangspunkt ikke anskaffelsessummen, handelsværdien eller andre værdier, der skal betales ejendomsværdiskat af, men en beregnet ”offentlig ejendomsværdi”.

 

Skattestyrelsen har tidligere udstedt denne meddelelse, hvor du kan se, hvordan ejendomsværdien for din udenlandske ejendom fremfindes. Det er nemlig ikke ens for alle lande. Du kan ved hjælp af denne meddelelse fremfinde ejendomsværdien og derved selv beregne og angive ejendomsværdiskatten til skattestyrelsen.

 

Har du en udenlandsk ejendom, eller overvejer du at sælge eller købe en, og er i tvivl om de skattemæssige forhold herved, er du meget velkommen til at kontakte os.